Unikankare - kulttuurimedia navigaatio
Elokuvaviikko
10.2.- 16.2.2017
Klikkaa bannereita
Film-O-Holic
Kuva Tuomo Hutri, Making Movies. Jussi Hiltusen ohjaama, karuihin tunturimaisemiin sijoittuva Armoton maa on kuin suomalainen western. KINOPALATSISSA.
BLACK BOYS IN MOONLIGHT
Vuoden palkituimpiin elokuviin kuuluva Moonlight ei nouse liian yleiseksi tai kantaaottavaksi tarinaksi, vaan kertoo tarinan vaatimattomasti, voimakkaalla intensiteetillä. Häkellyttävän iholle menevä ote säilyy, käsivarakuvaus ja pienet eleet riittävät. Mitään ei alleviivata tai osoiteta, koska ei ole tarvetta.

ARVOSTELU | KINOPALATSI

TOIVOSSA ELÄEN
Aki Kaurismäki on palannut. Toivon tuolla puolen lumoaa viipyilevillä, sävykkäillä kuvillaan. Dialogi on jälleen niukkaa, mutta nokkelaa. Elokuva ottaa tiukasti kantaa, mutta huumoria ei silti säästellä. Toivon tuolla puolen esittää toivon osana ihmisyyttä..

ARVOSTELU | KINOPALATSI

BUSSIKUSKIN RUNOLLINEN ARKI
Jim Jarmusch ilahduttaa uutukaisellaan. Patersonin jälkeen on vaikea katsoa kukkia, kuppikakkuja, busseja, niiden kuskeja ja matkustajia enää välinpitämättömästi, näkemättä. Jarmuschin Paterson tekee arjesta ja rutiineista runoutta, kuten tekee myös sen päähenkilö; runoileva bussikuski.

ARVOSTELU | KINOPALATSI

LA LA LAND - ELOKUVA KUIN UNELMA
Damien Chazellen käsikirjoittama ja ohjaama La La Land on suorastaan räätälöity elokuvaharrastajille; mikään ei vie arjesta autuaammille maille koleina talvipäivinä kuin aurinkoinen La La Land. Kun elokuvassa toimii kaikki, pääparin kemiasta musiikkiin, kuvaukseen, puvustukseen, lavastukseen ja tietysti ohjaukseen, ei voi kuin nauttia ja aistia.

ARVOSTELU | KINOPALATSI

JACKIE - IKONI SURUPUVUSSA
Jackie onnistuu kertomaan legendojen ja ikonien synnystä tv-aikakaudella enemmän kuin moni aiheesta tehty dokumentti. Se pyrkii myös, milloin onnistuen paremmin, milloin heikommin, kertomaan ihmisen vapaudesta ja roolien kahleista sekä surun yli pääsemisestä, uutta rakentaen tai vanhaa purkaen.

ARVOSTELU | KINOPALATSI

VALMISTUJAISET
Cristian Mungiu palkittiin tänä vuonna Cannesissa parhaana ohjaajana. Valmistujaiset (2016) onkin uskomattoman todenmukainen, yksityiskohdiltaan runsas ja pikkutarkka, moraalia tarkasteleva, psykologinen elokuvahelmi.

ARVOSTELU | KINOPALATSI

ELOKUVAKERHOT MUUTTIVAT LOGOMOON
Turkulaisten elokuvakerhojen syksyn näytökset löytyvät nyt Logomon uusista tiloista.

ELOKUVA-ARKISTO | KINOKOPLA

KOKO ELOKUVATARJONTA YHDESTÄ OSOITTEESTA
Vielä meillä näytetään muutakin elokuvaa kuin mitä Finnkinon ohjelmisto tarjoaa. Turun vaihtoehtoelokuvatarjonta löytyy nykyään keskitetysti Film-O-Holicin uudesta elokuvakalenterista
ELOKUVAKALENTERI

ETNIA-FILMIFESTIVAALI ESITTELI ALKUPERÄISKANSOJEN KIRJOA
Tänä vuonna yhdeksättä kertaa järjestetty Etnia-filmifestivaali sai paikalle pari tuhatta alkuperäiskansoista kiinnostunutta kävijää.

ARTIKKELI


Huom! Osa arvosteluista on Film-O-Holic -elokuvajulkaisun tekemiä ja aukeavat selaimessa omaan ikkunaan.

© 1998 - 2016 Unikankare. Kaikki oikeudet pidätetään.
ELOKUVASIVUT
ELOKUVAN ETUSIVU
TURUN ELOKUVAOHJELMISTO
TURUN ELOKUVATEATTERIT

ELOKUVA-ARKISTO
ELOKUVAKERHO KINOKOPLA
TURUN ELOKUVAKERHO

LISÄKSI
ELOKUVAKERHO MAHORKKA JA SIANSORKKA
Unikankareen etusivulle