Unikankare - kulttuurimedia navigaatio
Päivitetty: 4.9.2014 Kulttuuriteko
Klikkaa bannereita
ArtTur
Galleria AMA
Kuvataiteen valikko
KULKULUPA TÄNÄ VIIKONLOPPUNA
Jokasyksyiseksi tapahtumaksi vakiintunut Varsinais-Suomen taidetoimikunnan, alueen taiteilijajärjestöjen ja taiteilijoiden yhteinen Kulkulupa avaa tänä viikonloppuna jälleen taiteiljoiden työhuoneiden ovia yleisölle. Ohjelmaa järjestetään myös taiteilijayhteisöjen ylläpitämissa gallerioissa ja Turun taidelainaamossa. Kulkulupa-kohteet ovat avoinna la-su 6.– 7.9. klo 11-17.

KULKULUPA

KALLIOMAALAUKSET TURUN LINNASSA
Turun linnan Vuodinsalissa on esillä Ismo Luukkosen valokuvia Suomen kalliomaalauksista ja niiden sijaintipaikoista. Valokuvista suurimmat ovat useita metrejä pitkiä kangastulosteita, jotka tuovat vaikeapääsyiset maisemat aivan katsojan lähelle. Maalausten kautta katsoja voi saada harvinaislaatuisen kosketuksen esihistoriallisen ajan ihmisten elämään ja uskomuksiin.

RE-NA-TA
Kuvataiteilijat Tatu Engeström ja Sakari Tervo sekä säveltäjä Juuso Kontiola ovat toteuttaneet Sibelius-museoon paikkasidonnaisen teoskokonaisuuden, joka hyödyntää museon kokoelmaa, arkistoa sekä arkkitehtuuria. Parhaimmillaan ihmisen ja esineen välinen suhde on kuin ihmissuhde rakkaan ja rakastetun välillä. Museossa esineisiin ei saa koskea. Halu ja tarve säilöä syrjäyttää niiden alkuperäisen tarkoituksen. Näyttelyn nimi, RE-NA-TA, viittaa hyvää onnea tuovaan merimiesperinteeseen aluksen nimeämisessä.

KAUHEANKAUNIS UUSI ELÄMÄ
Minna Havukaisen näyttely Valokuvakeskus Perissä kuvasi naisia, jotka ovat juuri synnyttäneet ja jotka olivat antaneet Havukaisen ikuistaa tuon ohikiitävän hetken filmille.

ARTIKKELI | KALENTERI

KOIPELIININ JA TASSUN SEIKKAILU ULLAKKOGALLERIASSA
Mitä voi saada aikaan muun muassa kelmusta, muovailuvahasta, verhoista, tulitikkulaatikoista ja siimasta? - Kolme rakastettavaa hahmoa sekä koko maailman niiden ympärille.

ARTIKKELI | KALENTERI

KADONNUTTA KAUPUNKIKUVAA KIRJOMASSA
Tekstiilitaiteilija Aino-Maija Halme-Vaajan töissä vanhat, osin jo kadonneetkin, turkulaistalot esiintyvät kaikessa loistossaan - kirjottuna.

ARTIKKELI | KALENTERI

ELÄMÄSTÄ TAIDETTA
Kirjailija ja graafikko Tiina Pystynen puhui Turussa siitä, miten elämä muuttuu taiteeksi. Pystynen kokee, että elämä muokkaa taidetta ja taide elämää.

ARTIKKELI

KUVIA TURUUST´
Sergei Arhipovin humoristisia Turku-aiheisia piirroksia.

PIIRROKSET
© 1998 - 2014 Unikankare. Kaikki oikeudet pidätetään.

Kaarina Kaikkonen: Älä jätä minua, 2013. Mekko. Pyynikinlinnan kokoelma. Kuva Jussi Tiainen. WAM:n tämän syksyn näyttely on laaja katsaus Kaarina Kaikkosen tuotantoon. Uuden kasvun aika avautuu 5.9. Kuvassa teos Älä jätä minua, 2013. Mekko. Pyynikinlinnan kokoelma. Kuva Jussi Tiainen.