Unikankare - sarjakuva navigaatio
Päivitetty: 22.1.2015 Klikkaa itsesi osuuskunta Kulttuuriteon sivuille
Klikkaa banneria
Cosmic Comic Cafe
Klikkaa itsesi Ankkalinnan pamauksen sivuille

TURUN SARJAKUVAKAUPPA 5 VUOTTA
Turun Sarjakuvakauppa täyttää viisi vuotta 24.1. Luultavasti Suomen laajimman uuden sarjakuvan valikoiman omaavan kaupan toimintaan kuuluu myös muunlaista ohjelmaa: näyttelyitä, kursseja, työpajoja ja piirtäjien tapaamisia. Lauantaina kaupalla ovat signeeraamassa klo 12 alkaen Tuuli Hypén ja Jouko Pukkila, Anni Nykänen, Herpé, Milla Paloniemi klo 15 ja Pertti Jarla klo 16. Sarjakuvakauppa julkaisee blogissaan lauantaina myös 5-vuotishistoriikkinsä:

HISTORIIKKI

1986
Asema Kustannus on julkaissut Mika Lietzénin uuden teoksen nimeltä 1986. Sarjakuvanovelli on nostalginen kasvukertomus 80-luvulta, hevin, pöytäroolipelien ja kauhupokkareiden kulta-ajasta. Ajasta, jolloin päivät olivat pidempiä ja kesät tuntuivat kestävän ikuisesti...

1986

KUMMAJAINEN ELÄMÄÄ ETSIMÄSSÄ
Netissä luettavissa oleva Laura Pihlin Genesins. on Turun AMK:n Taideakatemian kuvataiteen opinnäytetyö-sarjakuva, jota voi seurata ja lukea netissä sen omilla kotisivuilla. Genesins. on tarina maailmasta, jonka henkilöt ovat yhden tai useamman eläimen yhdistelmiä. Sarjakuvaa yli 200-sivun mittaisesta ensimmäisestä osasta on valmiina vasta alle puolet, mutta se jatkuu vielä Pihlin valmistumisen jälkeenkin.

GENESINS

SEIKKAILUJA KELTTIEN MAASSA
Corto Maltese – Kelttiläistarinoita -albumin tarinat on julkaistu ensi kertaa suomeksi nelivärisinä. Kelttiläistarinoissa Corto Maltese seikkailee ensimmäisen maailmansodan aikaisessa Euroopassa – kelttiläisten myyttien, Irlannin Sinn Féinin ja Shakespearen unen ja tarun maailmassa.

SUOMALAISEN SARJAKUVAN ANTOLOGIA ENGLANNIKSI
Massiivinen yli 300-sivuinen sarjakuva-antologia Finnish Comics Annual 2011 esittelee suomalaista sarjakuvaa englanniksi. Teoksen toimittaja Ville Hänninen on valinnut sarjan ensimmäiseen osaan 20 suomalaista sarjakuvantekijää Jukka Tilsasta Matti Hagelbergiin ja Riitta Uusitalosta Jyrki Nissiseen. Kokoelma nostaa esille suomalaisen sarjakuvan omalaatuiset maailmat, jollaisia syntyy siellä, missä arjen todellisuus ja epätodellisuus kohtaavat.

TAVATTOMAN PANNAHISTA
Runoilija Toivo Laakso peilaa sarjakuvassa tuntojaan tuohinaamioisen tulitikkuhahmon kautta.
SARJAKUVAAN

HUMALISTONKATU
Humalistonkatu on noin 630 metriä pitkä katu keskellä Turun keskustaa. Kadun uskotaan saaneen nimensä alueella aikoinaan sijainneista humalatarhoista. Humalistonkatu on myös Mika Lietzénin 21-osainen sarjakuva tuosta turkulaisille niin tutusta kadusta on nyt kokonaisuudessaan esillä Unikankareessa.
HUMALISTONKATU

AUSTRALIA
Pive Nieminen kertoo tarinan matkastaan Australiaan. Sarjakuvaa voi pitää matkapäiväkirjana, tarinallisena piirrettynä valokuva-albumina tai itsenäisenä sarjakuvana.

AUSTRALIA

MANGAA!
Tarmo Helminen pureutuu japanilaisen manga -sarjakuvan saloihin esseessään Katsuhiro Otomon Akirasta.

ESSEE

APUA!
Unikankareen sarjis-sivut näivettyvät materiaalin puutteeseen. Kaipaamme sisältöä sivuillemme. Julkaisemme sarjakuvia (jpeg tai gif -muodossa), artikkeleita, arvosteluita, esittelyitä sarjakuvien maailmasta. Myös tapahtumatiedot ovat tervetulleita. Materiaalin voi lähettää toimitukseen osoitteella petri.katajarinne(a)unikankare.net.

© 1998 - 2015 Unikankare. Kaikki oikeudet pidätetään.
sa_Sarjakuvakauppa_5_v (41K)
Turun sarjakuvakauppa juhlii 24.1. koko päivän. Illalla jatketaan Cosmicissa, jossa mm. klo alkaen 21.30 Fingerdisko ja dj´t Jarla, Tekri ja Vesaheimo! Vapaa pääsy.

SARJAKUVIA
Antti Alanko:
 • LEVYKAUPPA-ARKI

  Leea Mäkelä:

 • KALAVALE
 • LUENTO HERÄTTÄÄ AINA AJATUKSIA

  Roy Tekri:

 • SINOZ HOIX
 • MITEN EVOLUUTIO TOIMII?

 • VIRALLINEN DBTL'99 SARJAKUVA
 • VIRALLINEN DBTL'00 SARJAKUVA


 • ARKISTO
  ARTIKKELIT/HAASTATTELUT
  ARVOSTELUT